fredag 30 april 2010

Igår smällde det.



Vi tackar alla fyrahundra som ville fira in bageriet och det nya rosteriet med oss.

torsdag 29 april 2010

Ikväll smäller det

Mega premiär på da Matteo Panettria o nybyggda Torrefazione, med en rost som rullar.

tisdag 27 april 2010

2 x Loring



Vår Loring Smart Roast står på plats i rosteriet och mr. Mark Loring är också på plats för att själv se till den sista installationen. Det kallar jag service. Om han köper kaffe av mig ska jag följa med honom hem och ställa in kvarnen.

Om allt går väl så drar vi igång maskineriet imorgon.

måndag 26 april 2010

på torsdag är det fest! Borde du vara där?

På torsdag har vi invigningskalas på da Matteo Panetteria. Vi har skickat ut inbjudningar till höger och vänster men eftersom den här soppan har många kockar så finns det en ganska stor risk att någon som borde blivit inbjuden har fallit mellan stolarna. Om du har blivit förbisedd så beklagar vi detta. Men vi löser det också lätt. Om du känner att du borde vara på plats på Magasinsgatan 17A torsdagen den 29 april så dra iväg ett mail till matts@damatteo.se så ser han till att du kommer med på gästlistan.

lördag 24 april 2010

Grattis Emil o Malmö, igen...

Ibland vill man ge bort dom till danskarna men för det mesta gillar man dom, i kaffesammanhang äger dom.
Det startade med Aldo 2000, Roberto 2001, 2002, Lattevinnare i rad, Remheden BC vinnare minst två gånger osv o det är kanske inte konstigt att kaffebarerna är många, microsterierna poppar upp etc. Det hänger ihop.
Skåne är specialkaffeland o baristaland i Sverige, vi behåller dom ett tag till tror jag...men vi är lite avundsjuka i Götet o Sthlm tror jag.

torsdag 22 april 2010

Bytt är bytt och kommer aldrig igen


Jag har bytt bort Camilla mot något stort, fett och naturligt. Konstigt byte kan man tycka, men bytt är bytt och kommer aldrig igen.

onsdag 21 april 2010

Nu kör vi


Nu kör vi. Camilla ser grymt peppad ut. Önska henne lycka till nu.

mental förberedelse



Vi laddar upp inför Barista Cup med gröt och peppande musik av the Ark. Christian spelar med. Camilla är fokuserad. Dagen har kommit. Önska Camilla lycka till!

tisdag 20 april 2010

Vi är på väg



Kaffekungen och hans hov kör österut, lite snett uppåt. GastroNord, Barista Cup och Syphon-SM väntar. Vi laddar upp i bilen med pepp-talk och high-fives. Vi streamar live från hela resan upp, annars kanske vi dyker upp på nån bild på den officiella baristacup-bloggen som den gamla räven Pär råder över. Vi ses i monter G:20891 (cabine G:20891 på damatteo-språk).

måndag 19 april 2010

Veckans böna: Camilla



Barista Cup. Dags snart. Camilla ska tävla. Peppad till max. Hennes tävlingskaffe är grymt. Lite etiopien, torkat. Lite brasilien, torkat. Söt krämig smak. Kaffet finns som veckans kaffe hela veckan. Köp det, ta hem det och drick det på onsdag när Camilla tävlar.

söndag 18 april 2010

Språkskola bröd

Varför heter vårt bageri Panetteria? Vi på da Matteo bara följer en någorlunda utstakad språklinje, i namnsättningen av företaget.
Anledningen är min förkärlek för den enkla livsstil jag så väl känner i Italien o som jag älskar, bröd, kaffe, vin, mat det enkla i livet men nödvändiga.
Tycker att den Italienska livstilen vad gäller mat är okomplicerad, enkel rustik o smakrik. Inga kruciduller.Så vill vi vara.

I Sverige kanske vi mer känner till begreppen bröd o bakverk på franska, som boulangerie(bröd), patesserie(sött), men som sagt vi väljer Italienskan,
Panetteria (pane=bröd),
När det gäller kondis på Italienska heter det Pasticceria.

torsdag 15 april 2010

BC tider

Kanske borde jag ha abstinens över BC efter 10 år med olika roller i denna tävling,Denna tävling som delvis byggt specialkaffe o baristabranchen, jag är tacksam o stolt över vad som skett. Jag är bara glad att det verkar funka, nya personer tar vid o jobbar på, ni som inte har engagerat er tidigare kanske skall fundera om det inte är dags att ge in lite i systemet som vi lever av, ni kommer inte ångra er.
Chattade nyss med Levak o han verkade vara i form...befann sig i "pree BC stress syndrom" sen kommer post BC stress syndrom " drabba gänget men det är rätt kul faktiskt, om man gillar action...utan betalning...

onsdag 14 april 2010

06.29

Jag älskar tidig morgon. Jag är själv på bygget, rosten står och värmer och man får börja denna soliga morgon med att byta malskivor på kvarnen. Svårslaget.........

tisdag 13 april 2010

leverans!



Visst kittlade det lite i magen när den nya rosten, en Loring SmartRoast, packades upp och rullades in på plats i det nya rosteriet på Magasinsgatan 17A. Rosten ser ut att va byggd speciellt för lokalen, det sitter en helt grym känsla i väggarna. Kom förbi och kolla in!

fredag 9 april 2010

Magasinsgatan 17A










da Matteo Panetteria










vi fyller på.



Snart är hyllorna på Magasinsgatan 17A fulla av fina vita påsar med färgglada lappar på och goda rostade bönor i.

En milstolpe

I min dröm trodde jag detta, 2003 startades da Matteo Marstrand, grundkonceptet testades. 2004 köpte jag tillbaka Caffe Espresso/ da Matteo i Victoriapassagen nu började vandringen mot specialkaffet o riktig baristakultur på riktigt. 2007 nästa milstolpe da Matteo Torrefazione med Café, rosta kaffet själv.
2010 bageri o Butikscafé, bättre bröd på caféerna, bättre bröd till Göteborgarna, bryggkaffe o mackor samt butk med alla kaffeleksaker man kan önska sig. Snart även det fråckaste rosteriet i Sverige med framtidens rostmaskin Smart Roast.

Tack alla byggare samt Carl Johan, Torkel, Calle, Jocke personalen o alla andra som gjort detta möjligt.

Framtidens kaffekedja är här.

torsdag 8 april 2010

Öppning

I morgon smygöppnar da Matteo Panetteria, kl 11-...kan ni smaka stenugnsbakat surdegsbröd på ekologiskt mjöl från västgötaslätten, vi bjuder på lite smakprov samt bryggkaffe från vår dropstation.
Ps. Rosteriet är inte klart ännu men om en vecka eller två kör vi där med. ds
Plats: Magasinsgatan 17A längst inne på parkeringen

Välkommna!

fredag 2 april 2010

Vi bygger på













































Calle med pipskägget smed , HDK student.
Carl-Johan Skoogh, helskägget o da Matteos formpolis. HDK lärare
Torkel, den store, barista o Inredningssnickare
Lena, svägerska o byggstäd
Jocke allt i allo fixare

Vi smyger igång bageri o butikskafé fredagen den 9 april